Després del desconfinament ens acompanyen unes mesures d’higienització i aïllament amb el món exterior que, de moment hauriem de ser respectuosos i complir. Però no sense recordar les bases de la nostra existència, per així poder actuar des del RESPECTE i no desde la POR.

Posem-nos una mica en context: Quan es van descobrir els virus i les bactèries, el coneixement dins la medicina occidental començava a sorgir com bebè que comença a explorar el món. Les bactèries i els virus es van descobrir com a patògens per malalties que afectaven a moltíssima gent i que, a ulls de persones que estudiaven la matèria, tenien un objectiu molt lògic: matar la bactèria/virus per ajudar a curar a les persones malaltes.

A banda de molts medicaments que han sorgit durant la història, s’ha de tenir molt present que les mesures d’higiene i alimentació també han sigut la base del gran avanç per a la resolució i prevenció de moltes malalties contagioses.

L’estudi posterior d’aquests microorganismes ha permès anar generant nou coneixement fins avui en dia, que ens ajuda a compartir amb vosaltres la base per poder transformar la POR (produïda en gran part pel bombardeig constant de notícies) en RESPECTE:

Per una banda, som conscients avui en dia que les bactèries van ser fonamentals per a l’aparició de la vida tal i com la coneixem. Les cèl·lules que creen tots els organismes estan formades per fusions de diferents tipus de bactèries. En l’actualitat, aquestes són elements bàsics en la cadena tròfica del mar, la terra i l’aire, i sabem que són fonamentals en el manteniment de la vida, purifiquen l’aigua, degraden toxines, i reciclen productes de desfet, tan a l’interior com a l’exterior del cos humà.

Per altra banda, en quant als virus, el seu descobriment va ser més posterior, al ser més petits. El número de virus a la Terra és de 5 a 25 vegades més que el de les bactèries. Ells conformen la part de les cèl·lules que no existeix en les bactèries: el nucli de les nostres cèl·lules existeix gràcies als virus (ARN missatger, cromosomes lineals i separació de la transcripció i de la translació). Avui en dia sabem que l’activitat dels virus en el nostre ecosistema és, igual que les bactèries, fonamental.

Ja ho veieu, ells ens formen, permeten la vida, tan interior com exterior, convivim amb ells, ens ajuden, ens transformen i ens alliberen. Lluitar contra ells és lluitar contra nostraltres mateixos.

I doncs? Us estem dient que no hem de lluitar contra els virus i les bactèries? Doncs des d’una perspectiva individual no, us proposem una alternativa molt millor: buscar el vostre equilibri, promovent les fortaleses del vostre cos, preparat i especialment dissenyat per a viure a la Terra gràcies a aquests microorganismes.

Fixeu-vos en l’alimentació que teniu, l’aigua que beveu, escolteu els vostres dolors, les vostres emocions i pensaments, desperteu el vostre instint: escoltarnt-vos ja sabeu bé el que heu de fer, i si no mai és tard per demanar ajuda a professionals sanitaris: Dietistes, infermers, psicòlegs, osteòpates….

Sí, vivim actualment una situació excepcional, que ens convida a actuar de manera excepcional, per tant pregunta’t: Com et cuides? Com t’estimes? Com et respectes? Com cuides el teu potencial de Salut?

Busca aquesta convivència, aquesta tranquil·litat i confiança de saber que el nostre “enemic actual”, d’alguna manera, forma part del que som.

Us deixem un article preciós que ens parla de tot això més extensament:

http://www.somosbacteriasyvirus.com/lucha.pdf

I més informació per als més curiosos:

http://www.somosbacteriasyvirus.com/covid19.pdf

https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=5386342

Categories: BlogPortada