SALUT INTEGRATIVA

El model de salut del futur.

La Salut Integrativa és un nou model de salut cada vegada és més conegut a casa nostra. No obstant, ja hi ha molts professionals de la salut treballant amb aquest model i, en altres països com per exemple la Xina, és un model totalment instaurat de manera natural i des de fa molts anys. 

Es basa en tres pilars molt importants:

  • TREBALL EN EQUIP. És imprescindible formar un equip transversal de diferents professionals de la salut treballant conjuntament per assolir objectius. Cada professional està especialitzat en la seva àrea de salut (infermeria, fisioteràpia, psicologia, nutrició, etc.) i alhora, entre els membres de l’equip existeixen punts en comú. Es tenen en compte les valoracions de tot l’equip, on cada un veu des del seu punt de vista el procés vital que està vivint la persona sol·licitant del servei. Posar en comú tots aquests primes de mirada permet donar un servei global, holístic i molt més eficaç. El pla terapèutic per a la persona serà validat pels diferents membres i pactat amb la pròpia persona, per assegurar així un canvi real en els hàbits de vida i la responsabilitat del seu estat de salut.
  • “EMPODERAMENT” o PACIENT PROACTIU. Un altre aspecte important d’aquest model és el canvi de rol del “pacient”. Aquest es transforma en una persona proactiva amb la seva salut, s’implica activament en el seu procés de salut. Donem a les persones la capacitat d’empoderar-se, informar-se i responsabilitzar-se de la seva salut.
  • POSTURA CENTRAL ENTRE LA MEDICINA AL·LOPÀTICA I LES TERÀPIES NATURALS. Aquest model el situem en mig de la salut convencional (la que trobem en hospitals, CAPs, mutues…) i de totes aquelles tècniques mínimament invasives i amb el mínim d’efectes secundaris, que promouen naturalment la salut del cos (osteopatía, acupuntura, psicoteràpia…) La utilització de les teràpies naturals ha d’estar en mans de professionals qualificats i ben formats. El fet de que siguin naturals no vol dir que siguin inòcues, ni que no tinguin riscos associats. Ben utilitzades, son el complement ideal per a molts processos vitals, ja que centrem l’atenció en potenciar el nivell de salut de l’organisme, en augmentar el benestar i la qualitat de vida. Per altra banda, i no menys important, la medicina convencional es basa eliminar el patògen, malaltia o símptoma que hi pugui haver. La manca de regulació (intencionada per diferents temes d’interessos per part de grans multinacionals) de les Teràpies Naturals per par de l’Estat Espanyol dificulta la pràctica i alhora fomenta l’intrusisme per part de persones que fent petites formacions, passen a utilitzar mètodes que encara que siguin senzills, poden arribar a ser altament complexes.

El que ens fa confiar en aquest model és que es té en compte la totalitat de l’ésser humà: la ment, el cos físic, les emocions, els hàbits de vida, les relacions i el medi ambient on viu la persona.

Per això és un model per a totes aquelles persones que tinguin malalties cròniques, que vulguin saber com prevenir malalties o com trobar el seu potencial de Salut.

Nosaltres ho tenim molt clar, comencem a veure el potencial de la nostre Salut, tinguent en compte tots els aspectes de la nostra persona i siguent conscients de que tenim moltes eines i molta informació per millorar la nostre qualitat de vida només fent petits canvis!

 

Categories: BlogPortada